Verkeer

Auto en motor

Iedereen die een auto of motor heeft, valt onder de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) en is dus verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die met uw voertuig aan (de eigendommen van) derden wordt toegebracht. Vanaf het moment dat u het kenteken op uw naam staat, bent u verplicht om het voertuig te verzekering. U kunt de minimale WA-verzekering uit breiden met de volgende aanvullende dekking:

 

Beperkt casco dekking/mini-casco/WA extra

Naast bovengenoemde schade wordt ook schade door brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en aanrijdingen met dieren vergoed. Vaak geldt er wel een eigen risico.

 

Volledig casco dekking/allrisk

Dit is de meest uitgebreide dekking die naast de verplichte WA dekking de schade aan eigen voertuig vergoedt, als gevolg van een aanrijding. Ook wanneer u zelf de veroorzaker van de schade bent.

 

Ongevallen inzittendenverzekering

Bij deze dekking wordt er voor iedere inzittende die door een ongeval blijvend invalide is geraak of overlijdt een vast bedrag uitgekeerd (zgn. sommenverzekering). Voor motorrijders is er een ongeval opzittendenverzekering.

 

Schadeverzekering inzittenden

Bij een ongeval wordt door deze dekking de schade tot een maximum afgesproken bedrag verzekerd. Denk aan zaakschade (bril, kleding), medische kosten of de kosten voor de uitvaart. Bij deze dekking verzekert u elke inzittende tegen zowel letsel als materiële schade.

 

Rechtsbijstand

Deze dekking geeft rechtshulp wanneer u gedupeerd bent in het verkeer. Indien u een aparte rechtsbijstandsverzekering inclusief motorrijtuigendekking heeft afgesloten, is deze dekking overbodig.

 

Verhaalbijstand

Met deze dekking krijgt u deskundige hulp om materiele schade te verhalen op een ander.

 

Bonus/No claim garantie

Indien u in de voorgaande jaren geen schadeclaim heeft ingediend, kunt u korting krijgen (oplopend tot 80%) op uw verzekering. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde bonus-malusstelsel of treden. Bij schade daalt u in het bonus-malusstelsel, waardoor u minder korting krijgt. Door het afsluiten van de no claim garantie kunt u zich beschermen tegen terugval in premiekorting na schade. Het aantal schadevrije jaren wordt wel gecorrigeerd.

 

Oldtimer-/klassiekerverzekering

Deze verzekering is bedoeld voor auto’s vanaf 15 jaar en ouder (bij een aantal verzekeraars ligt de grens op 25 jaar). Naast de verplichte WA-verzekering kent deze dekking verschillende varianten als beperkt casco, volledig casco, ongevallen inzittenten etc.

 

De beste oplossing voor u?

Welke dekking het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Wij adviseren u graag!

Vragen?

Of stuur een mail

Stuur een terugbelverzoek