Verkeer

Indien we aan het verkeer denken zijn er meerdere mogelijkheden die men kan of zelfs zou moeten verzekeren.
Auto en Motor

Iedereen die een auto of motor heeft valt onder de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) en is dus verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die met uw voertuig aan (de eigendommen van) derden wordt toegebracht. U bent verplicht uw voertuig te verzekeren zodra het kenteken op uw naam staat. De minimale WA-verzekering is uit te breiden met de volgende aanvullende dekking:

Beperkt Casco dekking

Deze dekking vergoedt naast bovengenoemde schade ook schade door brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en aanrijdingen met dieren. Voor deze dekking geldt meestal wel een eigen risico. Deze dekking staat ook bekend onder de naam mini-casco of WA extra.

Volledig Casco dekking / All Risk

Dit is de meest uitgebreide dekking die naast de verplichte WA dekking de schade aan de eigen auto vergoedt, als gevolg van een aanrijding. Ook wanneer u zelf de veroorzaker van de schade bent.

Ongevallen inzittendenverzekering

Deze dekking keert een vast bedrag uit (dit is een zogenaamde sommenverzekering) voor iedere inzittende die door een ongeval blijvend invalide is geraakt of overlijdt. Voor motorrijders is er een Ongeval opzittenden-verzekering.

Schadeverzekering inzittenden

Deze dekking dekt schade tot aan het maximum afgesproken verzekerd bedrag. U kan bijvoorbeeld denken aan zaakschade (bril, kleding), medische kosten of bij een zeer ernstig ongeval, kosten voor de uitvaart. Met deze dekking verzekert u elke inzittende tegen zowel letsel als materiële schade.

Rechtsbijstand

Deze dekking geeft rechtshulp wanneer u gedupeerd bent in het verkeer. Deze dekking is overbodig wanneer u een aparte rechtsbijstandsverzekering inclusief motorrijtuigendekking heeft.

Verhaalsbijstand

Met deze dekking wordt u geholpen materiële schade te verhalen op een ander.

Bonus- / No-claim garantie

No claim is de korting (oplopend tot 80%) die u binnen het bonus-malusstelsel krijgt indien u in voorgaande jaren geen schadeclaim heeft ingediend. Indien u dus een schadeclaim indient, daalt u in bonus-malustrede en krijgt u minder korting. Met de B/M no-claim garantie kunt u zich beschermen tegen terugval in premiekorting. Het aantal schadevrije jaren wordt wel gecorrigeerd.

Welke verzekeraar voor u de beste motorrijtuigenverzekering heeft, wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.

Oldtimer

Een oldtimerverzekering wordt in de volksmond ook wel een klassiekerverzekering genoemd. De verzekering is bedoeld voor auto’s vanaf 15 jaar en ouder. Er zijn echter ook verzekeraars waar de leeftijdsgrens van de auto’s op 25 jaar ligt.

De oldtimerverzekering voor auto’s kent naast de verplichte WA-verzekering (net zoals de verzekering voor een “gewone” auto) verschillende varianten, namelijk Beperkt Casco dekking, Volledig Casco dekking, Ongevallen inzittendenverzekering, Schadeverzekering inzittenden, Rechtsbijstand, Verhaalsbijstand en de Bonus- / No-claim garantie.

De beste oplossing voor u?

Welke dekking het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Heeft u vragen of behoefte aan een premie- of voorwaardenvergelijking? Neem dan contact met ons op!